Menținerea tinereții cât mai multă vreme a devenit o afacere uriașă în lume, dacă ne gândim la toate tratamentele anti-aging cu injecții, pilule și creme și, desigur, la chirurgia plastică, care ne promit să facă minuni și să șteargă toate defectele și urmele trecerii timpului. Pentru că NIMENI nu are chef să îmbătrânească vreodată ! Nu primești nicio recompensă că ai îmbătrânit, mai cu seamă dacă ți-ai pierdut energia și vigoarea înainte de vreme, ci dimpotrivă, dincolo de suferința cauzată de anumite tulburări și afecțiuni, te simți dintr-o dată marginalizat și ignorat de societate. De unde și tendința, chiar a celor ce aparțin segmentului de vârstă activă, să se preocupe de timpuriu, de încetinirea procesului de îmbătrânire, sigur în țări dezvoltate ca SUA mai mult, iar în țări cum e România, fără tradiție în acest sens, mult mai puțin. Și totuși, chiar și în țara noastră, societatea modernă ne dictează să rămânem cât mai în formă și mai activi și să ne întrebăm, din ce în ce mai des «Oare cum arăt ? Cum mă simt ? Cât de bine funcționez pentru vârsta mea ? Dacă nu mă doare nimic, înseamnă oare că sunt cu adevărat sănătos ?»
Astăzi am ajuns să înțelegem mai bine procesul îmbătrânirii, în strânsă legătură cu metabolismul. Viteza cu care îmbătrânim, modul în care funcționăm pentru a ne păstra sănătatea sau a o pierde prin suferință și boală, este legat de cele două direcții esențiale ale metabolismului, și anume de «creștere și regenerare» anabolică, iar la polul opus, de «distrugerea» catabolică a celulelor și țesuturilor organismului nostru.
Evident, creșterea și regenerarea anabolică conduce către întinerirea în care organismul nostru își menține sau redobândește vigoarea, iar sistemul imunitar și cele mai importante organe funcționează la cote optime.
Procesul lent de degenerare sau distrugere catabolică poate lua ani buni până să fie observat. Mulți socotesc că anumite simptome negative înregistrate de persoanele în vârstă aparțin firesc procesului natural și ireversibil de îmbătrânire, fără să realizeze că de fapt acestea sunt generate într-o proporție covârșitoare nu atât de moștenirea genetică (care determină durata vieții noastre în proporție de numai 6-10%), cum s-a crezut multă vreme, cât de alegerile noastre de fiecare zi, de atitudinea pe care o adoptăm față de stimulii externi, de ceea ce mâncăm sau de cât și cum ne mișcăm. Iar dacă avem un stil de viață nesănătos, cercetarea științifică a arătat că acesta poate fi corectat în orice etapă a vieții (sigur cu cât mai devreme, cu atât mai bine), cu condiția să știi ce ai de făcut.
Prin consultații și alte servicii de specialitate, prin publicații accesibile, prin seminarii, cursuri și prezentări cu rezultatele cercetărilor științifice pe plan mondial de ultimă oră, prin selectarea și recomandarea unor alimente, suplimente sau cosmetice – produse naturale ce țin de starea de bine și de terapiile alternative (opuse medicinei alopate cu medicația sa sintetică dăunătoare), “Clubul European 55 Plus” își propune să descopere acea “fântână a tinereții” pe care o căutăm cu toții după o anumită vârstă și să demonstreze că fiecare dintre noi deține cheia care-i poate asigura o viață îndelungată și de bună calitate. Nu ne rămâne decât să descuiem ușa…
Membrii echipei ”Club European 55 Plus”
- Maria Burș, consultant nutriție/aromaterapie/strategii anti-aging (acreditare Universitatea Central-Europeana, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale)
- Maria Cojocaru, specialist rezonanță magnetică și teste neconvenționale privind starea de sănătate
- Mihaela Doboș, medic de familie, cazuistică bogată pacienți 55+ ; tratamentele sale îmbină cu succes medicina alopată cu terapiile naturiste
- Doina Grecu, inginer chimist
- Irina Popescu, psiholog-psihoterapeut Spitalul de Sănătate Mentală, Kogarah, Sydney ; Irina e specializată în tratarea depresiilor, a angoaselor, a stărilor de furie și agresivitate, prin îmbinarea medicamentelor tradiționale oferite de Școala Americană de Psihoterapie cu cele mai noi realizări din domeniul medicinei naturiste
- Carmen Roșu, specializată în reflexoterapie și terapia Bowen
- Paula Suiugan, responsabil marketing și distribuție Dobrogea (mobil: 0747/339.489)
