Close

Top 5 uleiuri esențiale anti-aging 100% naturale și beneficiile acestora

Datorită proprietăților lor hidratante și antioxidante și ai fitonutrienților pe care îi conțin, uleiurile esențiale au multiple întrebuințări terapeutice. Printre acestea se numără și utilizarea multora dintre ele în procesul anti-îmbătrânire – de regenerare a celulelor pielii, de hrănire și hidratare a acesteia, de reducere a ridurilor. După cercetări și testări de mai mulți ani, efectuate în țări ca SUA, Germania sau Italia, s-a ajuns la concluzia că una dintre cele mai bune soluții anti-aging 100% naturală, ce îndepărtează sau atenuează semnificativ semnele bătrâneții, este un ser ce combină uleiurile esențiale organice de jojoba, de rodie, de primulă, de semințe de morcovi, de lavandă, la care se adaugă vitamina E.

Membrii Clubului European 55 Plus – medici, aromaterapeuți, ingineri chimiști și farmaciști – s-au îngrijit să procure uleiurile esențiale pure și organice de cea mai bună calitate, pentru a crea și îmbutelia acest mix special, ale cărui efecte benefice merită să fie cunoscute și valorificate de toate doamnele preocupate să-și mențină tenul tânăr și sănătos, neatins de trecerea timpului și de substanțele chimice nocive ce abundă în produsele cosmetice de pe piață.

Prezentăm în continuare efectele benefice de regenerare a celulelor pielii pe care soluția bio-activă anti-aging, 100% naturală și respectiv fiecare dintre ingredientele sale, le conține.

  1. Uleiul esențial (organic) de Jojoba. Puțină lume a auzit de acest ulei, unul dintre cele mai hidratante din lume, care conține vitaminele E, B complex, dar și minerale ca siliciul, cromul, cuprul și zincul. Uleiul de jojoba are o capacitate de vindecare excepțională, datorită procentului de 82% de iod pe care îl conține. Fiind bogat în iod, îndepărtează bacteriile nocive responsabile pentru diferite erupții ale pielii. Glandele noastre sebacee sunt glande microscopice din piele ce secretă o substanță uleioasă sau ceroasă numită sebum. Pe măsură însă ce îmbătrânim, glandele noastre sebacee produc din ce în ce mai puțin sebum, ceea ce determină uscarea pielii și a părului. Cum structura și efectul sebumului sunt similare cu cele ale uleiului de jojoba, acesta din urmă va juca rolul sebumului, hidratând pielea, inclusiv scalpul uscat și părul (uscat și deseori cu mătreață), din momentul în care organismul încetează s-o mai facă pe cale naturală. Pe de altă parte, prea mult sebum, ceea ce se întâmplă când nivelul hormonilor e ridicat, poate determina îngrășarea pielii și apariția acneei. Uleiul de jojoba îndepărtează excesul de grăsime, păstrând echilibrul acesteia. De aceea se folosește cu succes în tratarea pe cale naturală a diferitelor eczeme și a acneei. Prin acțiunea sa de emoliere, uleiul de jojoba hidratează pielea, prevenind iritațiile, precum și porțiunile de piele solzoasă și rugoasă. Pielea uscată se datorează lipsei apei din stratul superior al dermei. Uleiul de jojoba acționează în așa fel încât să formeze o peliculă uleioasă în stratul superior al dermei, ceea ce păstrează umiditatea din piele. Acționează astfel pentru față, gât, mâini, picioare și păr, adică poate fi folosit pentru orice parte a corpului, întrucât este 100% natural și nu conține nicio substanță chimică care să producă vreo reacție alergică. Uleiul de jojoba este noncomedogenic, adică nu astupă porii. Antioxidanții din uleiul de jojoba atenuează atât ridurile superficiale, cât și pe cele adânci ale pielii, ceea ce conduce la un aspect întinerit al acesteia. Studii efectuate în Italia, la Departamentul Mediului și al Știintelor Vieții, au demonstrat că uleiul de jojoba grăbește închiderea rănilor și stimulează sinteza colagenului. Studiile au mai arătat că acest ulei nu are efecte toxice asupra pielii. O cercetare efectuată în Germania în 2012, pe un lot de 194 de persoane, a urmărit să evalueze capacitatea uleiului de jojoba de a reduce leziunile pielii și de a îmbunătăți aspectul general al acesteia. Participanții la acest studiu au aplicat pe fața măști de nămol cu ulei de jojoba, de 2-3 ori pe săptămână. După 6 luni de utilizare, toți participanții la studiu au prezentat un ten vizibil întinerit, iar la 54% dintre ei, leziunile pielii se reduseseră în mod semnificativ.
  2. Ulei esențial (organic) de semințe de rodie. Rodia (mărul de granat) se numără printre alimentele vindecătoare menționate chiar în Biblie, datorită calităților sale nutriționale și medicinale de excepție. La fel de prețios este și uleiul extras din semințele de rodie, bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, recunoscut ca antioxidant forte și ca un activ cosmetic eficient în întârzierea procesului de îmbătrânire și în prevenirea sau reducerea ridurilor datorită bioflavonoidelor (ce dau uleiului culoarea sa de roșu închis) pe care le conține. Astfel, uleiul esențial (organic) din semințele de rodie conține o serie de elemente cum este acidul punicic (>60%), care, prin acțiunea sa antimicrobiană și antiinflamatoare, contribuie la regenerarea tisulară și la îmbunătățirea elasticității pielii (ceea ce stimulează proliferarea keratinocitelor) sau izomerii CLnA (>15%), care contribuie la diminuarea degradării colagenului, reducând totodată răspunsul inflamator și efectele de fotoîmbătrânire cauzate de expunerea la razele UV. Este motivul pentru care acest ulei cu SPF (factor de performanță sezonieră) natural, se utilizează cu succes ca agent de protecție solară și în tratarea arsurilor solare. Uleiul esențial de semințe de rodie și-a dovedit capacitatea regeneratoare de necontestat,  ca ingredient al unor creme și balsamuri pentru îngrijirea pielii deteriorate, ca și al unor seruri faciale sau de îngrijire a zonei ochilor.
  3. Uleiul esențial (organic) de primulă (luminița serii). Prin conținutul său bogat în acid gamma-linolenic, un acid gras esențial polinesaturat, fitosteroli și vitamina E, acest ulei favorizează regenerarea cutanată, reconstrucția membranei celulare și menținerea elasticității pielii; contribuie la o mai bună hidratare cutanată, prevenind pierderile de apă transepidermale; are o acțiune restructurantă asupra fibrelor de colagen, ceea ce  întârzie procesul de îmbătrânire a pielii și apariția ridurilor; fiind un ușor anti-inflamator, calmează pielea iritată sau afectată de factorii externi; reprezintă un bun fortifiant pentru unghii casante și păr deteriorat, vopsit, cu vârfuri despicate.
  4. Uleiul esențial (organic) de lavandă este uleiul no.1 în privința tratării și vindecării diferitelor erupții ale pielii, în cazul arsurilor și al tăieturilor. Se știe cât de periculoși sunt radicalii liberi (toxine, substanțe chimice, poluanți), întrucât determină blocarea sistemului imunitar, ceea ce produce deseori probleme ale pielii. Uleiul de lavandă combate radicalii liberi prin antioxidanții puternici pe care îi conține, și anume: glutațion, catalază și dismutază. Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antioxidante, uleiul esențial de lavandă, amestecat cu gel de aloe vera sau cu ulei de cocos, tratează cele mai serioase arsuri, tăieturi sau zgârieturi, având un efect emolient puternic asupra pielii uscate, prevalentă dupa 50 de ani. Oricine poate observa efectele benefice de hidratare, hrănire și regenerare a pielii ale uleiului de lavandă, amestecându-l cu ulei esențial de tămâie. Este suficient să masăm pielea cu acest mix după dușul de dimineață, precum și înainte de culcare.
  5. Uleiul esențial de semințe de morcov se numără printre cele mai eficiente remedii naturale în tratarea problemelor pielii – arsuri, infecții, inflamații sau simple semne de îmbătrânire, cum sunt ridurile. Stimulează creșterea de noi celule și reduce stresul oxidativ datorită nivelului ridicat de antioxidanți (cum sunt licopenul și betacarotenul) pe care îi conține. Vitaminele A și E cu proprietăți hidratante, alături de vitamina C, cu rol protector, contribuie la regenerarea dermei, la tonifierea pielii din zona ochilor, la estomparea ridurilor și a petelor de bătrânețe. Nu se va folosi însă niciodată singur, ci numai într-un ulei de bază ca cel de migdale dulci sau jojoba, pentru a nu produce inflamații. Poate de asemenea spori fotosensibilitatea pielii, deci se recomandă să nu ieși la soare după ce l-ai aplicat pe ten.
  6. Vitamina E conține antioxidanți solubili în grăsime ce aduc un aport important de nutrienți pielii, ceea ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire al acesteia. Cunoscută și sub numele de tocoferol, vitamina E este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector, împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, dar și antiinflamator, regenerator. Poate fi inclusă în orice preparat cosmetic ce conține și uleiuri; contribuie la hrănirea pielii uscate, mature și deteriorate, la elasticizarea acesteia, la îndepărtarea ridurilor și la regenerarea cutanată după expunerea la soare.

Recomandări

Soluția bio-activă anti-aging 100% naturală recomandată de « Club European 55 Plus » este ideală pentru orice tip de piele, dar în special pentru tenul matur, uscat, ridat, tern, deshidratat, ca și pentru zona delicată din jurul ochilor, a gâtului și a decolteului. Mixul de uleiuri esențiale, atent alese din punctul de vedere al purității lor naturale, pătrunde în profunzimea dermei hrănind-o și hidratând-o (datorită moleculelor lor mai mici decât ale cremelor sau ale uleiurilor vegetale obișnuite, cum e uleiul de măsline),  protejează pielea împotriva radicalilor liberi, stimulează circulația sanguină și regenerarea celulară, revitalizează pielea și îi redă elasticitatea pierdută. Soluția bio-activă din uleiurile esențiale are efecte spectaculoase, vizibile în decurs de cel mult 6 săptămâni. Rezultatele sunt cu atât mai semnificative dacă tratamentul este însoțit de un stil de viață sănătos –  alimentație formată preponderent din legume și fructe, lichide 1,5-2 litri de apă pe zi, somn de cel puțin 7 ore pe noapte, mișcare fizică zilnică de cel puțin 30 de minute.

Mod de utilizare

Se aplică dimineața (opțional) și seara (obligatoriu) pe față, gât și zona decolteului. Înainte de aplicare seara, se curață tenul cu o soluție cu vitamina C sau cu produsul românesc «Lara» cu aloe vera. După aplicarea de dimineață, pentru  a realiza un efect de împrospătare a tenului, acesta se pulverizează cu apă de trandafiri.

Cantitate: 20 ml/30 ml

Mod de păstrare: în flaconul de sticlă cu pipetă original, la loc uscat și răcoros, de preferință sub 20°C, ferit de lumină.

Termen de valabilitate: 31.12.2019. Serul conține numai uleiuri volatile organice sau pure, cu valoare terapeutică certificată în Europa (Ecocert) sau SUA (USDA). NU conține conservanți sau substanțe chimice (parabeni, parfumuri sintetice, coloranți sintetici etc.).

Preț : direct de la sediile  « Clubului European 55 Plus » din București și Brașov: 125 lei (20 ml) ; 135 lei (30 ml), cu programare telefonică la numărul de mobil 0723160925; prin comandă directă de pe www.curedeintinerire.ro (inclusiv transport la domiciliu): 139 lei (20 ml) ; 148 lei (30 ml) – după data de 25 septembrie 2018.

Alternativ, « Clubul European 55 Plus » vine în  întâmpinarea  persoanelor care se grăbesc să se bucure de efectele anti-aging spectaculoase  ale  uleiurilor esențiale și doresc să achiziționeze serul « Immortelle » de la doTerra. Il puteți comanda ACUM,  direct de pe www.curedeintinerire.ro – Servicii – Distribuitor independent al produselor firmei americane doTerra.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Politica noastră a fost actualizată în conformitate cu Regulamentul RGPD al Uniunii Europene! Prin accesarea și utilizarea site-ului, vă dați acordul cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare! Acest site folosește cookies! Pentru a afla mai multe detalii, vă invităm să citiți: ”Termeni și Condiții!”

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close